Egyenesen Előre

Munkáról, sikerről, egészségről, családról, hivatásról.... - az életről, és annak teljességéről. Arról az idilli állapotról, amit mindannyian szeretnénk elérni. Viszont nem mindig tudjuk, hogyan.

Linkblog

HTML

Gyerekeskedjünk!

2011.07.17. 10:16 Vick DXN

Régen jártam erre, már-már hiányzott ez a blog. Ez történik, ha az ember egyszerre több mindent bevállal. Azért igyekszem megosztani a jelentősebb történéseket és tanulságokat, azért is vagyok itt most. 

Üdvözöllek!

Először is, had kezdjem azzal, a címet nem véletlenül adtam. Kislányom által ugyanis hatalmas mennyiségű tapasztalathoz jutok nap mint nap. 3 éves és olyan dolgokra tanítja 25 éves anyját, hogy az szinte ámulatba ejtő. 

Nagyon szeretem például a  meséket, amiket néz. Ezek tanító célzattal készülnek a gyerkőcöknek ugyebár, de általuk mi is alapvető, elemi és sajnos sokszor rég elfeledett értékekre és elvekre lehetünk figyelmesek. Olyan dolgok ezek, melyek bizony nem csak a gyerekeink életét tehetik teljesebbé.

Nézd meg a lányod, a fiad, az unokaöcséd vagy húgod vagy akár a szomszéd kisgyereket, milyen szabadon és önfeledten játszik, ismerkedik, élvezi az életet. Egyszerűen boldog félelmek és gátlások nélkül.

Épp ezen gondolkodtam el egy pillanatra a minap, amikor feltűnt mit és néz a lányom mellettem a tévében. 

Az egyik aranyos mesesorozatban egy Alexandrámmal egyidős kisfiúnak, Caillounak tanítják meg szülei az élet mikéntjeit, és persze ezáltal nekünk is. 

Az aktuális epizódban Caillou megkapta álmai dömperjét, ez egy több darabból álló, profi kis modell volt, amivel azért elvacakolhatnak a gyerkőcök egy darabig, mire összerakják. 

Bizony hősünknek is komoly kihívást jelentett, és bármilyen régóta, és akármilyen nagyon-nagyon is akarta azt a csodálatos sárga dömpert, egy idő után kezdett rendesen elbizonytalanodni. Kis gyerek-agyában olyan gondolatok kezdtek megfogalmazódni, "ez talán nem megy mindenkinek", "túl nehéz ez", "elegem van, nem csinálom", és abba is hagyta. Tényleg nem folytatta egy darabig. Apjával kilátogatott ugyanis a család egy barátjához inkább.

És ott hangzott el az egyik szereplő szájából egy kijelentés. Caillou ott és akkor határozta el magát a folytatás iránt. Mert ez a mondat olyan egyszerű volt, és olyan hatásos, hogy nem csak ő, de még én is nekilendültem hatására. 

"Sokszor pontosan az tart nagyon sokáig, amit nagyon akarunk. De a legtöbbször az derül ki a végén, hogy nagyon megérte!"

Sietett is haza utána a srác, és pár órára rá össze is állt a  dömper.

Legyen ez mindig szem előtt Neked is, ez az egy alapigazság. És továbbra is menj csak kitartóan a céljaidért. Mert "pár óra múlva" Neked is sikerülni fog, ha így teszel.

 

Köszönöm, hogy itt voltál.

 

1 komment

Címkék: gyerekszemmel kitartásról

A bejegyzés trackback címe:

https://1nsnelore.blog.hu/api/trackback/id/tr443073793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása