Egyenesen Előre

Munkáról, sikerről, egészségről, családról, hivatásról.... - az életről, és annak teljességéről. Arról az idilli állapotról, amit mindannyian szeretnénk elérni. Viszont nem mindig tudjuk, hogyan.

Linkblog

HTML

Okés, fogyjunk le, de ugye nem kell koplalni hozzá?

2011.05.07. 12:23 Vick DXN

Mikre figyelek oda az étkezésemben?

Akár az előző bejegyzéshez is hozzá csaphattam volna, hiszen a kettő egy napon született, de ez egy különálló témakör.

Kicsit utánajártam, na persze nem vittem túlzásba, hogy mire érdemes odafigyelni a táplálkozásunk során. Koplalni, szerencsére, nemhogy nem kell,  nem is ajánlott.

A bejegyzés végén mellékelt filmet például érdemes megnézni.

Én az alábbi következtetéseket vontam le belőle. Ezekre figyelek tehát oda a táplálkozásom során:

  •  csökkenő mennyiségek a nap során: tehát igaz, hogy a nap legjelentőségtelejesebb étkezése a reggeli, a legsoványabb pedig a vacsora legyen
  •  reggelink és délelőtti menünk legyen fehérjében gazdag, pl. tojás, hal és sovány húsok, hogy ez tartható is legyen (DXN Reishi Mushroom por egyébként erre a célra kiváló)
  • több kálciumot a szervezetbe, mert így csökken a zsírok felszívódása. Ezt elérhetjük nagyobb mennyiségű tejtermék fogyasztásával vagy a Spirulina szedésével
  • kell a folyadék, leves formájában is. A folyadék telítettség-érzetet kelt, és mivel a leves lassabban örül ki, mint pl. az ásványvíz, tovább érezzük magunkat jól-lakottnak.
  • egyszerű trükkök, mégis jól beválnak: pakold kisebb tányérra az ételt, és kerüld a változatos  választékot felkínáló helyeket, mint gyorsbüfék és ételpultok
  • a saláta az saláta, nem öntet és pirított kenyérkocka, az már többlet-kalória
  • szénhidrátot, tehát kenyeret, sütit, csokit és egyéb cukros dolgokat mértékkel, de ha már eszünk, akkor reggel, délelőtt, hogy legyen idő lemozogni
  • egy hozzám hasonló életmódot folytató nőnek pedig a napi 2000 kcal elég is

Ezeket a szempontokat követem tehát. Ugye nem nagy ördöngősség? Nézd meg a filmet, és vondd le a magad következtetéseit Te is! Hasznos időtöltést kívánok!

 

Szólj hozzá!

Címkék: film táplálkozás evés diéta egészséges

A bejegyzés trackback címe:

https://1nsnelore.blog.hu/api/trackback/id/tr302884685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása