Mikre figyelek oda az étkezésemben?
Akár az előző bejegyzéshez is hozzá csaphattam volna, hiszen a kettő egy napon született, de ez egy különálló témakör.
Kicsit utánajártam, na persze nem vittem túlzásba, hogy mire érdemes odafigyelni a táplálkozásunk során. Koplalni, szerencsére, nemhogy nem kell, nem is ajánlott.
A bejegyzés végén mellékelt filmet például érdemes megnézni.
Én az alábbi következtetéseket vontam le belőle. Ezekre figyelek tehát oda a táplálkozásom során:
- csökkenő mennyiségek a nap során: tehát igaz, hogy a nap legjelentőségtelejesebb étkezése a reggeli, a legsoványabb pedig a vacsora legyen
- reggelink és délelőtti menünk legyen fehérjében gazdag, pl. tojás, hal és sovány húsok, hogy ez tartható is legyen (DXN Reishi Mushroom por egyébként erre a célra kiváló)
- több kálciumot a szervezetbe, mert így csökken a zsírok felszívódása. Ezt elérhetjük nagyobb mennyiségű tejtermék fogyasztásával vagy a Spirulina szedésével
- kell a folyadék, leves formájában is. A folyadék telítettség-érzetet kelt, és mivel a leves lassabban örül ki, mint pl. az ásványvíz, tovább érezzük magunkat jól-lakottnak.
- egyszerű trükkök, mégis jól beválnak: pakold kisebb tányérra az ételt, és kerüld a változatos választékot felkínáló helyeket, mint gyorsbüfék és ételpultok
- a saláta az saláta, nem öntet és pirított kenyérkocka, az már többlet-kalória
- szénhidrátot, tehát kenyeret, sütit, csokit és egyéb cukros dolgokat mértékkel, de ha már eszünk, akkor reggel, délelőtt, hogy legyen idő lemozogni
- egy hozzám hasonló életmódot folytató nőnek pedig a napi 2000 kcal elég is
Ezeket a szempontokat követem tehát. Ugye nem nagy ördöngősség? Nézd meg a filmet, és vondd le a magad következtetéseit Te is! Hasznos időtöltést kívánok!